Vegetarian Lasagne with keso and spinat





Vegetarisk Lasagne med keso och spenat (ca 6 personer)

2 förpackningar krossade tomater i valfri smak
Lasagneplattor
2 små burkar keso (Jag tog en vanlig och en med paprika smak)
800 g krossad spenat
Riven ost
oregano
peppar
salt
paprika krydda

Bechamelsås (se längre ner)

Sätt ugnen på ca: 200 grader

Se till att krama ur vattnet ordentligt ur spenaten.
Blanda spenat och keso.
Lägg spenat och keso blandningen i bottnen i en ugnsfast form. Varva spenat, tomatsås, bechamelsås och plattor (plattorna bör man lägga i olika riktningar för att få en hållbarare lassagne. tex först horisontellt sedan nästa lager diagonalt.
Tillsätt oreganon efter tycke och smak
Sista lagret lägger man plattor sedan rikligt med bechamelsås och sedan mycket ost. Lite oregano och paprika krydda.

Bechamelsås
80 g smör
1/2 dl mjöl ev lite mera
1 1/2 dl Mjölk

Jag gör Bechamelsåsen på känsla och måttar inte exakt. den går givetvis att köpa färdig men tycker alltid att hemlagat är godast.
Värm smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta av kastrullen och tillsätt mjölet och vispa.
Sätt kastrullen på plattan igen, koka upp och tillsätt mjölken lite i taget. Det är jätteviktigt att man vispar hela tiden annars stelnar den och blir grynig. Såsen skall bli ganska tjock i konsistensen. Men det brukar ta ca 5 min. Blir den för tjock så i med mera mjölk. Smaksätt med salt och peppar.

Kommer testa att ha i lite allt möjligt i olika lasagner längre fram so stay tuned ;)


Idag blev det Lasagne. Så satans gott. Den här är dessutom helt Vegetarisk ;) Jag försöker gärna få in en dag eller två då jag lagar något Vegetariskt. Imorgon skall vi till Landvetter för ett möte. Skall bli kul att träffa de ansvariga där. Vi kommer inom kort att göra en revision på flygplatsen där vi går igenom Service och Underhåll och frågar hur deras rutiner ser ut och att de verkligen gör det de säger och att de följer TSF:s regler för flygplatser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0