Landvetter and work



Idag var jag iväg till Landvetter för ytterligare ett möte. Känns som att man börjar kunna flygplatsen nu rätt så bra, så många gånger som man varit där nu. Då snackar jag inte där passagerarna är utan den delen som passagerarna inte ser. Det är en hel värld där bakom stängslet skall ni veta ;) Iaf så fick man gå igenom den alltid lika rolika rötgen. Även de som jobbar innanför grindarna gör scanningen varje gång det skall in på området, inga undantag!

Sedan så fortsatte vi bort för att ha möte med chefen för Service och Underhåll. Ganska roligt när hon förklararade vissa saker precis som att man aldrig har hört de orden förut. Vet inte hur mycket förkortningar och ord det finns i flygplats världen, men en sak vet jag och det är att jag kan en stor del av deras språk numera. Vilket hon nog inte förstod då hon entusiastisk pratade på om en massa saker som vi faktiskt kunde hihi ;) Men vi fick veta en hel del mera. Hur de gjorde med avikelser, vilka pärmar de följer givet TSFS, ett måste för alla flygplatser. Och hur banljusen skötes och sågs efter. Pratade även med en elektriker i kontrollrummet som visade oss i detalj på en karta på en skärm hur taxibanan såg ut och alla lampor kopplade till den. Och hur de gjorde när de fick in olika larm när något var fel. Intressant, nu är det bara flygledningstornet kvar sedan har jag i princip varit runt på hela flygplatsen ;P Skall dit nästa vecka igen =)

Sedan fick jag skjuts av en i min grupp (Tack underbara Anna =) till jobbet så jag kom bara 30 min försent pju. Det blev en stressig dag. Maskinen krånglade och jag fick springa till näst sista bussen som vanligt. Är asstrött men rätt hungrig nu. Men vet inte om jag skall orka göra något åt det =/

Pinkbär








Bilder från http://pinkbarglass.gastrogate.com/

Det här placet blev jag sugen på när jag råkade träffa på det nyss på nätet. Ligger på Linnégatan 40. Säkert värt ett besök =)
De gör egna smoothies och juicer och har massor av Italiensk glass ;) Mums!

Reason to love







Dagen har varit bra med två timmar ute i solen med min lille katt. Sedan började jag rensa ut saker i köket och städa bort riktigt äckliga ytor av fett. Det ända som tog på det var Vanish desvärre.

Fruit with Kesella





Idag när jag var sjuk så mumsade jag till det riktigt rejält framåt kvällskvisten men olika frukter som jag skar upp och sedan doppade i Kesella vanilj. Mmm musigt gott! testa det folks. It's amazing! Anna var med och käkade också =) En riktig festmåltid blev det. Orkade inte äta upp allting. Så nu är det helt knökat i kylskåpet av mina och Annas varor plus den här stora skålen med fruktsallad. Det finns nästan inte en cm till godo ens. Det är en vägg av mat när man öppnar kylskåpet =)

Todays going out



Satsade på en look jag haft på en visning. Blev rätt nöjd. Syftet var att framhäva det blå i mina ögon. Sminkösen lyckades dock göra dem helt isblåa men, men är ändå rätt nöjd. Snart blir dte utgång med min Angelica yeh! =)

Winter day



Inte tagen idag utan på vintern. Idag är det äntligen lite vår i luften =) Själv tvingas man sitta inne för att få klart sitt plugg bläh =/
Den här bilden satt jag och lekte med när jag tillfälligt pausade från mitt plugg. Fixad i Photo Shop. Jag har tyvärr inte förmånen att ha en hy som går i samma färg överallt på vintern. Hyn är oftast ganska varierad i färgerna. Nu har det blivit bättre då det är mycket fuktigare ute. Mycket av rödheten har försvunnit. Är fortfarande lika blek tror jag desvärre.

Have fun in the sun!

Back to nature









Visst e han gullig min lilla Lusse bulle ;P

ACNE HYBRIA LEA








Keepers?

Gissa vilka skor jag har lagt vantarna på ;P?


Blue: ONLY
Red Varsity jacka: H&M
Jeans: Diesel
Skor: Acne


Lusse bryr sig föga om att matte lagt vantarna på ett par Acne, so liksom ;)

Perfectly cream colured




Gillar designen på dessa. 249 dollar som hittat ;)
http://www.pixiemarket.com

It's raining can you se? It's raining heavily from the skye



Någon som missat dagens "underbara" väder idag tro? Jag hade allvarligt talat ingen lust att lämna sängen när jag tittade ut imorses. var dessutom jättetrött när jag vaknade. Mera sömn ikväll kanske =)
När jag stod och väntade vid busstationen på väg hem från plugget så kom bussen. Hade ställt mig långt fram på trottoarkanten för att få en bra plats. Då ser jag plötsligt hur bussen trycker upp vattnet längst sidorna och ser hur folk i panik kastar sig ifrån bussen. Jag kastar mig också i panik in mot buskuren och lyckas precis undvika en sjö av vatten. Det såg rätt roligt ut. Inte lika roligt när man blir nerskvätt dock. Har själv drabbats av det.
Det börjar klarna upp nu så alltid något. Funderar på att baka en kladdkaka till mig själv ;P

Vegetarian Lasagne with keso and spinat





Vegetarisk Lasagne med keso och spenat (ca 6 personer)

2 förpackningar krossade tomater i valfri smak
Lasagneplattor
2 små burkar keso (Jag tog en vanlig och en med paprika smak)
800 g krossad spenat
Riven ost
oregano
peppar
salt
paprika krydda

Bechamelsås (se längre ner)

Sätt ugnen på ca: 200 grader

Se till att krama ur vattnet ordentligt ur spenaten.
Blanda spenat och keso.
Lägg spenat och keso blandningen i bottnen i en ugnsfast form. Varva spenat, tomatsås, bechamelsås och plattor (plattorna bör man lägga i olika riktningar för att få en hållbarare lassagne. tex först horisontellt sedan nästa lager diagonalt.
Tillsätt oreganon efter tycke och smak
Sista lagret lägger man plattor sedan rikligt med bechamelsås och sedan mycket ost. Lite oregano och paprika krydda.

Bechamelsås
80 g smör
1/2 dl mjöl ev lite mera
1 1/2 dl Mjölk

Jag gör Bechamelsåsen på känsla och måttar inte exakt. den går givetvis att köpa färdig men tycker alltid att hemlagat är godast.
Värm smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta av kastrullen och tillsätt mjölet och vispa.
Sätt kastrullen på plattan igen, koka upp och tillsätt mjölken lite i taget. Det är jätteviktigt att man vispar hela tiden annars stelnar den och blir grynig. Såsen skall bli ganska tjock i konsistensen. Men det brukar ta ca 5 min. Blir den för tjock så i med mera mjölk. Smaksätt med salt och peppar.

Kommer testa att ha i lite allt möjligt i olika lasagner längre fram so stay tuned ;)


Idag blev det Lasagne. Så satans gott. Den här är dessutom helt Vegetarisk ;) Jag försöker gärna få in en dag eller två då jag lagar något Vegetariskt. Imorgon skall vi till Landvetter för ett möte. Skall bli kul att träffa de ansvariga där. Vi kommer inom kort att göra en revision på flygplatsen där vi går igenom Service och Underhåll och frågar hur deras rutiner ser ut och att de verkligen gör det de säger och att de följer TSF:s regler för flygplatser.

Famous shirt







I onsdags satte jag på tv:n bara för att hamna mitt i Gokväll. Upptäckte ganska snabbt att programledaren hade en skjorta som var misstänkt lik min. Så jag gick och hämtade min ur garderoben. Frågade min innboende vad hon tyckte och så stod vi där och tittade på tv:n och tittade på skjortan. Deras vad mycket starkare i färgerna. men det var bara för att min tv visar dem så. Här ser ni juh att det är precis samma skjorta som jag är ägare till eller likadan ;)
Köpt på Carlings herravdelning i Borlänge för si sådär två år sedan. Min absoluta favorit skjorta. Deras gjorde sig dock bättre i bild. Kan bero på att jag aldrig ids stryka min. Funderade faktiskt på att göra det någondag nu ;)
Tyckte det var riktigt roligt i alla fall. jag menar hur ofta händer det att man ser sina kläder på tv ;P

RSS 2.0