Take a smile



Tyckte den här bilden var så fin så jag ville förmedla den vidare =) Kanske något man borde göra någon dag.
Idag har det varit lite mera att göra än igår. Vi fick in en hel del flygfrakt idag som skulle brytas ner till mera lätthanterliga pallar. Var rätt så kul att hålla på med det. Testade jobbets massagestol också. Jepp vi har en sådan. Shiit vad nice det var. Jag satt nästan och slumrade till ett tag när jag körde relax programmet. Det kommer att bli min bästa vän varje dag när det inte finns så mycket att göra =)

På vägen hem så tog jag mig över till Monsieur en stund. Han bor så nära där jag skall byta buss så det var smidigt =) Sedan hade jag en katt som stod och skrek på andra sidan dörren när han hörde mig i trappupgången. Han tyckte att 9 h ensamhet var lite väl länge=) Så han sprang efter mig, men lugnade sig efter ett tag och kurade ihop sig till en liten boll brevid soffan och somnade.
Imorgon är det jobb igen till 00, men jag brukar få gå tidigare. Vi får se kanske stannar längre imorgon. Beror på hur mycket det finns att göra. Idag när jag lämnade dem så satt några och käkade, andra löste korsord tillsammans, några satt och tjöta och en annan läste en bok. Slappt ;) Fatta hur bra det är. Man är ledig 4 dagar kanske sedan jobbar man 4 ledig 5 jobbar 2 ledig 3 och ändå får man bra betalt för 75% tjänst som de flesta har här. Det håller förstås inte i längden men de har haft det väldigt bra iaf =)
Jaja dags och sova tror jag.
Cheers!

Whaterworld









I slutet av oktober fångade jag skönheten i naturen efter mycket regn. Tyckte det var fantastiskt vackert.
Idag och imorgon är jag ledig. Sedan ut till Landvetter igen och denna gången på godshanteringen. Skall bli kul. Just idag har jag rensat bland mina kläder och flyttat saker som stått i mitt vardagsrum tillfälligt tillbaka till källaren igen. Skönt! Igår började jag träna igen, känns bra men ryggen är väldigt stel och öm idag. VI körde Afro power. Nu har jag köpt ett träningskort för tre månader så det är bara att köra =)

New haircolour





Jupp idag var jag hos frissan för att blåsa liv i mitt trista vintertrötta hår. Det blev en toning som är snällare för håret än att färga det med slingor som jag brukar plus en lättare klippning. Toningen var åt min egna grundfärg så det är bra. Klippte topparna också. Håret blev glansigare och fick genast tillbaka sitt lyster igen. Men så är det juh alltid när man kommer från frissan. Sedan några dagar senare är det likt förbannat samma slitna hår igen oftast. Därför köpte jag även en inpackning som bygger uppp håret innifrån och ger dess lyster tillbaka (I know lät precis som taget ur en reklamfilm ;) Köpte inte inpackningen hos frisören utan på Frisör Center som ligger mitt emot Domkyrkan.

Det tycker jag är bra att frisören inte nödvändigtvis försöker sälja sina egna produkter, utan även kan rekomendera någon annan produkt som de inte säljer. Bokade även en ny tid för enbart toning innan Julafon för att försöka få in en regelbundenhet på mina besök vilket jag har varit kass på so far. Det kostade en del pengar men ändå inte den summan jag brukar betala för klipp och färgning så det var okej. Vill man få upp kvaliteten på sitt hår och låta det bli långt måste man besöka frisören oftare än vad jag gör nu.
Var supernöjd iaf, då jag gått och varit missnöjd under en längre tid nu. Tycker by the way att Di Corner (dit jag gick och klippte mig och även klippte mig i mars, se länk:http://ondkesoboll.blogg.se/2011/march/ ) är ett väldigt bra ställe. Personalen är trevlig och de känner verkligen sina kunder.

Sedan var jag runt med Monsieur i lite olika affärer. Vi käkade även lunch på en Persisk restaurang som hade riktigt bra mat. Jag tog kycklingspett med safran och safransris, mums. Ligger på gågatan mitt emot Domkyrkan, i närheten av Pizza hut. Rekomenderas varmt =)

Nu blir det lite tid för mig själv innan Monsieur antaligen dyker upp för lite myskväll senare ikväll. Det blir fjärde kvällen i rad jag tillbringar med honom i såfall ;) Roligare att titta på film tillsammans med någon juh ;)
Nu skall jag vara lite vettig som sagt.
Cheers!

Healthy time



På bordet
Frysta blåbär
Frysta goji,blåbär och enbär
Frysta hallon
Ekologisk rucola
Avokados
Gula morötter
Morötter
Sötpotatis
Potatis
Bananer
Gurka
Aubegin
Färsk mynta
Fullkorn dinkel mjöl
Jäst
Brocoli
Cashew nötter
Söta mandlar
Brämhults blåbär och svarta vinbär
Yoggi Jalla strawberry lime
Citron och ingefärs te
Kamomill te
Apetina fetaost classic
Marinerad tofu
Svenska äpplen
Maxis bäst i test stekpanna
och en Må Bra tidning =)

Har ätit neutral tofu en gång vilket väl var så där. Den smakade inte så mycket. Så denna gången tänkte jag testa marinerad tofu.


Behövde lite inspiration så denna tänkte jag läsa i sängen ikväll. Framförallt artikeln om Sötsuget verkar intressant.



Till lunch imorgon gjorde jag en vegetarisk rätt av diverse rotfrukter. Här har jag haft rikligt med salt på varje skiva. Detta gör att aubeginen sedan "svettas" ut vätskan. Vilket gör dem goda.







Vegetarisk Tjosan
Gula och vanliga morötter, aubegine, sötpotatis,rucola, fetaost, olivolja, salt

Förkoka alla rotfrukter ca 10 min. Låt aubeginen "svettas" några min. Stek sedan aubegin lät på båda sidorna. Skär allting i mindre bitar, ringla på olivolja, salt och ev kryddor. In i ugnen 10 min. Efter 10 min så lägger du på fetaosten. In i ugnen i 5 min till. Klart!


Dock så var jag klar så sent med min rätt att jag inte kände någon direkt hunger när den var klar. Då tog jag istället knäckebröd men onsala korv och vuxen välling (ja ni läste rätt ;) som mättar bra. Just att äta korv idag kändes inte riktigt okej då jag helt valde bort köttet i butik idag, då jag kände mig lätt äcklad när jag såg det i affären. Läste Laga Lätts Vegospecial på jobbet och fick lite mera information som gjorde att jag funderar på att dra ner min köttkonsumtion drastiskt. Så vi får se längre fram hur det blir.



Idag har jag varit ledig. Eller ledig och ledig, känns mest som man sprungit runt och gjort allting man inte har hunnit med under jobbdagarna. Hämtade ut min mobil som nu förhoppningsvis är lagad, jeyy =) Tog bara ett halvår att fixa det men, men. Sedan fick jag ett ryck och innhandlade väldigt nyttig mat och inte en enda köttbit.
Nu sitter jag här och är dödstrött. Jobb imorgon igen.
Cheers!

My weekday














Idag kom Asiana från Saoul Sydkorea till Sverige för att hämta lax. Jätte stor Boing seven four seven. Vi fick gå ombord på planet och även in i kockpit. Jag fick sitta i kaptensstolen, det kändes häftigt =D
Sedan fick vi fick även kläder med SAS emblem på av jobbet. Blå kläder, så nu känner man sig som en riktig SAS medarbetare ;P
Imorgon blir det att vara i godshanteringen hela dagen med Freddan.
Cheers!

RSS 2.0