First day at Landvetter Airport





Jeyy första dagen på praktiken är avklarad =D
Så fruktansvärt mycket att ta in så hövet bara snurrade efter halva dagen. Jag har nog aldrig varit så trött som jag var idag.  Flygfolk använder sig av förkortningar. Gärna tre bokstäver. Tex GOT betyder Göteborg, CPH betyder Köpenhamn och så en massa flygtermer.
Tur att man kan de flesta reglerna på en flygplats iaf.
Idag gick vi igenom allmännt om Spirit där jag skall vara nu i många veckor framöver är till och med tillfälligt anställd ;) Vi gick igenom safety and security: Vad man skall tänka på och hur man skall reagera vid olika situationer. Flygplatser är som ni kanske vet väldigt stränga med regler med vad gäller säkerhet.
Förutom det så påbörjade jag en kurs i DG Dangerous Gods. Den är hur lång som helst och lär en vad de olika skyltarna betyder på olika paket tex explosives, flammabel, corroson (frätande) etc. Otroligt roligt men så mycket att ta in.
Imorgon skall vi lära oss mera om deras system som de använder sk SIRIUS eller DAX. Ja som sagt knäppa ord.
Förutom det så skall vi få se Aseana deras Boing seven four seven (747 Men låter roligare att säga det på eng)  Vilket är deras största fraktflygplan och som bland annat Emirates använder. Så sjukt kul.
Alla är otroligt trevliga här också. Verkligen =)
Tänkte krypa till kojs nu då det är viktigt att man får mycket sömn om man skall orka.
By the way har fått våra badger nu också (se bild) Och vi får åka flygbussen gratis yeyyy, life's god ;P
Cheers!

Organize your shoes

















Olika kreativa lösingar att organisera och förvara sina skor på.
Själv funderar jag på att investera i en hängande hylla där man kan förvara skor eller väskor. Har redan en från IKEA men den är ganska smal och de med högre klackar får inte plats där =/ Såg även en låda som man kunde ha under sängen där man kunde förvara sina skor. Då ser man i alla fall vad man har för skor vilket är svårare nu när de förvaras i sina lådor.

För övrigt så är det en grå och trist pluggdag idag och imorgon och sedan en fet tenta på fredag "yeeyy" Det kommer gå åt helv.... Nej jag skall tänka possitivt men det har varit väldigt mycket att göra och tyvärr så har man haft mer än ett skolämne =/
Skall snart sticka till Elin i klassen och dela upp vad vi skall säga på redovisningen imorgon på engelskan.
Cheers!

Why don't we go somewhere only we know











Jeans med läder framtill: Guess, Soho, NY
Randig  skjorta: Carlings men
Halsband: Dubai

Sorry för dålig uppdatering. Kan bara skylla på för mycket plugg. Är bara en vecka kvar nu på plugget. Sedan går jag på praktik vilket borde vara lugnare eventuellt. Men det är förstås mycket huvudvärk där också med allting man skall lära sig =)
Idag är det heldags plugg igen precis som alla andra dagar. Dock skall jag unna mig fullkomlig ledig tid ikväll vid halv nio. Då skall nämligen M som jag dejtar laga middag. Skall bli trevligt. Men det är enda kvällen jag tillåter mig att vara ledig. Sedan är det fullt ös en vecka.
Hoppas ni får en trevlig fredag och helg!
Cheers!

It's five in the morning and the sun is rising






Bilder tagna på vägen till Castrup med buss i September då våran resa till Dubai skulle börja. Detta var i Malmö och solen var på väg upp. Otroligt vackert!

The healthiest way is the heavy way





Häromdagen var jag på Hemköp och skulle handla ytterst lite. När jag såg att Brämhullts hade sin morots juice på rea så kände jag direkt ett stort sug efter denna nyttiga dryck. Räknade lite på det och trots att priset var nedsatt med 30% så tyckte jag ändå att det var för dyrt. Sagt och gjort när jag kom hem så ställde jag mig och pressa sex stycken morötter i min fina juice maskin jag hade ärvt av syrran för ett bra tag sedan. Resultatet blev fantastiskt god pure färsk morotsjuice med omelett till. Men när man tittade på all disk som ett glas juice resulterade i undrade man om det verkligen var värt det...

För övrigt så har en förkylning smygit sig på mig. Får se hur jag mår imorgon. Kanske är resultatet av för lite sömn i helgen och för mycket festande, who knows.

The wind is blowing everything away









Företagsekonomi på morgonen. Sedan tog jag mig hem. Tog min kamera och stativ och gick ut och lekte i vinden. Det blåste en hel del men solen var i alla fall framme och värmde i kylan.

Dragon fruit - The way of beauty












Drakfrukt eller Pitahaya som den också kallas för är oftast svindyr i Sverige så denna är köpt i Dubai och hemsläpad i resväskan =)
Det här är nog den vackraste frukten som finns. Otroligt overklig i sina färger. Tyckte nästan det var synd att äta den och det är rätt sällan man känner så för en frukt.
Den är väldigt nyttig också, innehåller lite kalorier. Rikt på C-vitamin, fiber, lykopen och en massa andra nyttiga näringsämnen. Smaken påminner om kiwi men är något mildare och lenare. Serveras lätt kyld för bäst smak. Äts enklast som en kiwi. Man delar den i två delar och äter den med en sked. Passar även utmärkt i sallader och smoothies.

Dagen började med skola och avslutades med buss till Volvo för att åka blå tåget. Väldigt kul att se hur de jobbade på Volvo fasktiskt. Kul att se bandet också.
Nyss hemkommen från en stärkande 45 min promenad med Moa. Kände att jag behövde rensa tankarna lite och få frisk luft.
Nu blir det rester från igår: Vegetarisk Lassagne och lite skön avkoppling och planering för imorgon, sedan sängen.
Cheers!

I feal the good energy return




Rensade tidningar idag och bestämde mig för att försöka göra mig av med i alla fall hälften av hela tidningshögen. Det lyckades riktigt bra. Högen till höger skall slängas och vänster skall sparas. Riktigt nöjd faktiskt. Var tvungen att titta igenom alla tidningar snabbt, vilket var ganska tröttsamt.





Sedan blev det Vegetarisk lassagne till kvällsmat. Mums! Gillar denna lassagnen väldigt mycket. Recept finns här:http://ondkesoboll.blogg.se/category/food.html

Förtutom dagens sysslor så tog jag och Moa en lång stärkande promenad fram och tillbaka till Göteborg Stadsbibliotek på eftermiddagen. Det var framförallt en pina att gå tillbaka då jag hade ryggsäcken full av böcker och matvaror plus en kasse i handen som vägde ton. Var helt genomsvettig när jag kom hem. För våran hemväg består av bara uppförsbackar =/
Nu blir det Desperate Hosewives och sedan sängen.

RSS 2.0