Tips to get rid of fläckar part one



Satt och googlade nyss om hur man kan bli av med tefläckar på bästa sätt. Tycker det är rätt gross när man häller upp klart hett vatten i en fin mugg med halvtaskigt utseende på insidan. Hittade tipset Tvättmedel. Så nu tvättar jag mina muggar bokstavligt talat. Hoppas hoppas det funkar. Sedan hittade jag andra tips men då var det försent. Får diska dem jättenoga sedan bara ;)

Här kommer lite användbara tips som jag hittade här: http://hem.fyristorg.com/artsman/flack.html. Det bästa är att det är mycket naturliga ämnen som inte naturen tar så mycket skada av, me like!


Bra att ha hemma: grönsåpa, citron, mjölk, ättika, tvål, smör, bakpulver. Gamla t-shirts (helst vita).
Spara rena bitar av aluminiumfolie: knöla ihop dem till en boll och använd bollen till att göra rent spisplattorna med.
Spara även en gammal uttjänt tandborste och använd den till att skrubba runt kranar och i små hörn.

Avlopp
: spola med varmt vatten. Häll i en skvätt grönsåpa i avloppet och låt verka över natten. Spola ordentligt med ljummet vatten på morgonen. Förhindrar stopp och motverkar dålig lukt. Om du använder duscholja eller har fått mycket fett i köksavloppet, häll i en skvätt diskmedel istället.
Bakpulver används till att göra rent bl a diskbänken. Tar också bort te- och kaffefläckar i koppar och muggar.
Blomvattning: Vattna på fatet eller i krukan så slipper du blomflugor.
Damma: köp bomullsvantar på Apoteket och använd dem när du dammar. Det blir lättare att damma, speciellt prydnadssaker. Mycket bra även när man har värk i händerna.
Disktrasor: om du använder Wettexduk kan du koka den med lite tvättmedel i en kastrull en gång i veckan. Låt trasan hänga luftigt och bli torr varje natt. Bakterierna trivs inte på en torr och ren disktrasa och du slipper att använda extra bakteriedödande medel.
Glasvaser: häll i lite risgryn och ättika. Skaka ordentligt. Tar bort fula beläggningar av blomvatten.
Händer: innan du jobbar i trädgården ska du ta lite tvål under naglarna och gnida in händerna med kräm. Då blir rengöringen efter jobbet lättare. Helosansalva (finns på Ica, Apoteket) är både mjukgörande och läkande.

Kakel
: blöt svamp eller trasa, torka försiktig på fogarna (om de är lite fuktiga så drar de inte åt sig rengöringsmedel och håller längre),
häll en skvätt ättika på den raspiga sidan av en badrumssvamp och gnid försiktigt på kakelplattorna. Låt verka i några minuter. Torka
av plattorna med den mjuka sidan av svampen och ljummet vatten. I stället för att torka torrt kan du använda en fönsterskrapa. Vädra
medan du jobbar och en stund efteråt. Ättikan tar effektivt bort kalkavlagringar på kaklet.
Rostfritt: blir skinande blankt om du använder ättika. Häll i ättika och vatten i den rostfria formen och låt stå en stund. Bestick lägger du i en platsbunke med ättika och vatten.
Koppar: Gör rent med grönsåpa och vatten. Skölj och torka noga.
Skärbräda: lägg en väl urvriden wettexduk under skärbrädan så glider den inte.
Stryka: vissa kläder är svårstrukna. Stänk dem med lite kallt vatten och stryk med ångstrykjärn. Mycket svårt att få slätt: stänk dem med lite kallt vatten, lägg dem i en plastpåse i kylen ett tag, stryk med ångstrykjärn.
Trägolv: gulsåpa och ljummet vatten. Användes sparsamt. Gulsåpa och vatten är bra mot fläckborttagning på trägolv och kakelgolv.

Tvättmaskinen
måste göras ren då och då. Vi tvättar ofta i låga temperaturer och det gör att bakterier och smuts lätt får fäste. Det kan t o m lukta illa! 2 - 4 gånger per år ska man göra rent maskinen. Detta minskar också kalkavlagringarna. Ta en påse citronsyra (ett par matskedar) och lägg i maskinens tvättmedelsfack. Kör ett program på 95 grader.


Kommentarer
Postat av: Anettan

Lovar och svär att bästa sättet att få bort alla fläckar är cillit bang. Trodde det var en bluff - men nej då cillit bang slår allt.

2011-03-17 @ 13:21:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0